کمپرسور کولر گازی – داغ شدن کمپرسور کولر
علت داغ شدن کمپرسور کولر گازی

علت داغ شدن کمپرسور کولر گازی موضوعی است که در این مقاله از دکتردما امداد به شرح آن می پردازیم. یکی از شایع ترین مشکلاتی که برای کمپرسور های کولر گازی اتفاق می افتد، داغ شدن موتور اسپیلت بیش از حد استاندارد است که نگرانی های زیادی را به خصوص برای افرادی که در خصوص سلامت تجهیزات خود حساسیت بیشتری دارند، فراهم می کند. بنابراین باید از علت داغ شدن موتور کولر گازی مطلع باشید. به طور کلی از جمله دلایلی که منجر به داغ کردن کمپرسور اسپیلت می شود، می توان به کثیفی کندانسور، وارد شدن جریان برق زیاد به کمپرسور و … اشاره کرد که در این مقاله هریک از این دلایل را همراه با نحوه رفع مشکل شرح داده ایم. در ادامه با دکتردما امداد همراه باشید.

کاربران گرامی، در صورت وجود هرگونه سوال در زمینه داغ شدن و علت از کار افتادن کمپرسور کولر گازی میتوانید در قسمت دیدگاه های همین مقاله و یا بخش پرسش و پاسخ با کارشناسان دکتردما، در میان بگذارید.

علت داغ شدن کمپرسور کولر گازی

همه چیزهایی که باید از داغ شدن موتور کولر گازی بدانید

کمپرسور کولرگازی قطعه ای مهم است که اگر دچار ایراداتی شود، منجر به سوختن دستگاه خواهد شد. از این رو باید در زمینه عیوب این قطعه اطلاعات کافی داشته باشید تا بتوانید در صورت بروز کوچک ترین مشکل، اقدام به رفع آن نمایید. پیش از اینکه به ارائه توضیحاتی در زمینه علت داغ شدن کمپرسور کولر گازی بپردازیم، قصد داریم نکات مهم در زمینه بروز این مشکل را به صورت خلاصه برای شما بیان نماییم تا با تشخیص به موقع علت گرم شدن کمپسور اسپیلت بتوانید از میزان خسارت وارد به دستگاه خود بکاهید.

اولین نکته مهم در رابطه با گرم شدن کمپرسور کولرگازی، عدم تهویه درست دستگاه است. در صورتی که هوای دور از دستگاه به درستی تهویه نشود، دمای داخل دستگاه بالا می رود و کمپرسور نیاز به کار سخت تری دارد تا بتواند گاز را فشرده کند. این موضوع باعث گرم شدن کمپرسور می شود.

دومین نکته در رابطه با دلایل گرم شدن کمپرسور کولرگازی، عدم تعادل در فشار گاز است. در صورتی که فشار گاز در دستگاه به درستی تنظیم نشود، ممکن است کمپرسور بیش از حد بار بگیرد و در نتیجه گرم شود. در این صورت، باید فشار گاز را تنظیم کرده و به تعادل درآورد.

سومین نکته مهم در رابطه با گرم شدن کمپرسور کولرگازی، وجود لجن و رسوبات در دستگاه

سوال علت و رفع مشکل
دلایل داغ شدن کمپرسور کولرگازی کثیفی کندانسورآمپر کشیدن بیش از حد کمپرسورکمبود گاز
علت گرم شدن کمپرسور بسته و نیمه بسته اسیدی و آلوده شدن گازاز بین رفتن عایق سیم پیچ و اتصال آنها
دلیل سوختگی نقطه ای و کامل کمپرسور اتصال کوتاه در سیم پیچ کمپرسور
رفع مشکل داغ شدن کمپرسور اسپیلت بررسی اتصالات برق کمپرسورتمیز کردن کندانسورشارژ گاز

علت داغ شدن کمپرسور کولر گازی

کمپرسور کولرگازی چیست و چه کارایی دارد؟

کولرگازی یکی از انواع دستگاه های پرکاربردی است که یکی از قطعات کاربردی و مهم آن کمپرسور می باشد. کمپرسور کولر گازی در بخش بیرونی دستگاه تعبیه شده است و کار آن گردش سرکننده می باشد. این گردش سرما برای انتقال گرما میان سیم پیچ ها و همچنین جهت انتقال انرژی به سردکننده می باشد. به طور کلی نیروی مورد نیاز اسپیلت جهت خنک کردن محیط، برقی است که وارد کمپرسور می شود که بتواند کار خود را به درستی انجام دهد. گردش و انتقال حرارت توسط کمپرسور هنگامی شروع می شود که کمپرسور فشار لازم را به گاز وارد می کند. این حرکت موجب افزایش میزان دمای کمپرسور شده و در برخی مواقع موجب داغ شدن کمپرسور کولر گازی خواهد شد. همچنین فشار کمپرسور باعث می شود تا مایع مبرد درون دستگاه به صورت گاز شده و درون سیستم جریان پیدا نماید.

علت داغ شدن کمپرسور کولر گازی

نحوه تشخیص داغ شدن کمپرسور کولر گازی

اگر از جمله افرادی هستید که بازدید دوره ای از کولر گازی خود را انجام نمی دهند، چند راه برای تشخیص داغ شدن موتور کولر گازی وجود دارد که از ان جمله می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • در زمانی که به هنگام روشن کردن کولر گازی پس از چند ثانیه از کار می افتد.
  • وقتی کمپرسور علی رغم به کار افتادن فن روشن نمی شود.
  • زمانی که کولر اصلا سرمای لازم را برای محیط ندارد.

شدن کندانسور – داغ شدن کمپرسور کولر

چرا موتور کولر گازی داغ میکند؟

در بخش قبل بررسی کردیم که با تست بدنه و بازدید از کولر گازی می توان به راحتی متوجه داغ شدن بیش از اندازه کولر گازی شد و یا با نشانه هایی در کارکرد کولر گازی به این مشکل پی برد و سپس به دنبال علت داغ شدن کمپرسور اسپیلت گشت. در ادامه به بررسی رایج ترین دلایل داغ شدن کمپرسور اسپیلت و کولر گازی پنجره ای برای شما خواهیم پرداخت:

  • عدم سرویس کولر گازی
  • کثیف شدن بیش از اندازه کندانسور
  • ولتاژ نامناسب برق و آمپر کشدن بیش از حد موتور
  • کم شدن گاز دستگاه
  • فیلتر هوا در کولر گازی کثیف شده است
  • عمر کمپرسور کم شده است
  • میزان گاز در کولر کم شده است
  • ظرفیت کولر گازی برای متراژ ساختمان مناسب نیست
  • کولر گازی به درستی عایق کاری نشده است
  • فن کولر گازی به خوبی کار نمی‌کند
  • نقص در عملکرد قطعات داخلی کولر

علت داغ شدن کمپرسور کولر گازی

عدم سرویس کولر گازی:

به طور قطع می توان گفت عدم سرویس و نگهداری از کولر گازی باعث داغ شدن کمپرسور آن می شود. در این میان می توان به عدم پاکسازی فیلترهای هوا، نشتی در سیستم لوله کشی و خرابی فیلتر ها اشاره کرد.

تمامی این عوامل سبب کاهش عملکرد کولر گازی در انتقال هوای گرم به بیرون و در نتیجه وارد شدن فشار بر روی کمپرسور می شوند.

علت داغ شدن کمپرسور کولر گازی

کویل‌های کندانسور کثیف شده است

کویل‌ها موظف هستند که هوای گرم را از داخل محیط ساختمان گرفته و به بیرون منتقل کنند. حال اگر کویل کثیف شود، نمی‌توان به وظیفه خود عمل کند. در چنین شرایطی فشار زیادی به کمپرسور وارد شده و منجر به داغ کردن کمپرسور کولر گازی می‌گردد.

با توجه به این که پنل خارجی در بیرون ساختمان قرار دارد لذا ورود آلاینده‌ها به داخل پنل منجر به کثیف شدن کویل می‌گردد. در طول سال کولر خاموش بوده و استفاده نمی‌شود در نتیجه حجم زیادی از مواد آلاینده، گرد و غبار و… وارد پنل شده و کویل را کثیف می‌کند. بنابراین باید قبل از راه اندازی کولر گازی، حتما آن را سرویس نموده و کویل‌ها را تمیز کنید. برای سرویس کولر گازی میتوانید روی تکنسین‌های ما حساب کنید.

داغ کردن کمپرسور کولر گازی

آمپر کشیدن بیش از حد اصلی ترین دلیل داغ کردن کمپرسور کولر گازی

آمپر کشیدن کمپرسور کولر گازی از دلایل داغ شدن آن به شرح زیر است:

  • اصلی ترین دلیل داغ شدن و در نهایت علت سوختن کمپرسور کولر گازی می باشد، اتصال برق و آمپر کشیدن بیش از اندازه کمپرسور می باشد.
  • این موضوع به خصوص با خراب شدن و عایق های موتور کمپرسور اتفاق می افتد.
  • وقتی این عایق ها از دست بروند، عملا موتور و کمپرسور آسیب پذیر می شوند و به راحتی وجود رطوبت و عملکرد های به هم پیوسته باعث اتصالی و سوختن و داغ شدن کمپرسور اسپیلت می شود.
  • مدت زمان ماندگاری سیم های موتور با درجه داغ شدن موتور رابطه مستقیم دارد.
  • به این صورت که با بیشتر شدن دمای کمپرسور، اگر کمپرسور را به موقع خاموش نکنید و همچنان به کار خود ادامه دهد، این حرارت زیاد باعث داغ شدن برخی از بخش های کمپرسور و سیم های رابط آن می شود.
  • این داغ بودن برای کمپرسور کشنده است و به راحتی باعث سوختن آن می شود.

داغ کردن کمپرسور کولر گازی

فیلتر هوا در کولر گازی کثیف شده است

همانگونه که می‌دانید پنل خارجی کولر گازی در محیط بیرونی نصب می‌شود لذا آلاینده‌ها و عوامل خارجی می‌توانند وارد پنل شوند. در داخل پنل خارجی یک فیلتر هوا قرار دارد که کمک می کند. هوای ورودی به داخل کولر، از آلودگی‌ها تصفیه شده و در نتیجه هوایی که وارد محیط ساختمان می‌شود، تمیز باشد. این فیلتر بعد از مدتی پر خواهد شد و نیاز به تعویض دارد.

اگر شما فیلتر هوا کولر گازی را عوض نکنید فشار زیادی به کمپرسور وارد شده و در نتیجه داغ شدن کمپرسور کولر گازی رخ می‌دهد. به همین دلیل است که اکیدا توصیه می‌کنیم که نه تنها در زمان راه اندازی کولر بلکه در مدت استفاده نیز در بازه‌های زمانی منظم، کولر گازی را سرویس کنید و فیلتر را تعویض نمایید.

داغ کردن کمپرسور کولر گازی

عمر کمپرسور کم شده است

هر کمپرسور دارای یک عمر مفیدی است که به مرور زمان در اثر کار کردن کولر، کارایی کمپرسور کم می‌شود در چنین شرایطی زمانی که کولر را روشن می‌کند به دلیل فشار زیادی که به کمپرسور وارد می‌شود منجر به داغ شدن کمپرسور کولر گازی خواهد شد. در این زمان باید ای یک مهندس متخصص کمک بگیرید تا کمپرسور را بررسی نموده و در صورت نیاز، این قطعه را عوض کند. البته دقت کنید که تعمیرکار از کمپرسور اصل استفاده کرده و نوع تقلبی را نصب نکند.

داغ کردن کمپرسور کولر گازی

میزان گاز در کولر کم شده است

اساس کار در کولرهای گازی، گازی است که در لوله‌های جریان دارد. این گاز کمک می‌کند تا هوای ورودی به داخل پنل، خنک شده و سپس وارد محیط ساختمان گردد. در صورتی که میزان گاز ورودی افت کند، فشار زیادی به قطعات داخلی کولر به ویژه کمپرسور وارد خواهد شد. لذا یکی از دلایل داغ شدن و سوختن کمپرسور کولر گازی همین مسئله خواهد بود.

توجه: یکی از رایج ترین دلایل مشکلات کولر گازی کم بودن و یا نداشتن شارژ است که پیشنهاد می‌کنیم که برای تست نشتی گاز کولر از یک سرویسکار کمک بگیرید و اقدام به شارژ گاز کولر گازی کنید.

داغ کردن کمپرسور کولر گازی

ظرفیت کولر گازی برای متراژ ساختمان مناسب نیست

در زمان خرید کولر گازی حتما باید متراژ محیط داخلی را به فروشنده بگویید. اگر ساختمان بزرگ باشد ولی کولری که خریداری نموده‌اید تنها قدرت خنک کنندگی محیط‌های کوچک را داشته باشد، به دلیل این که باید مدت زمان بیشتری کار کند در نتیجه فشار بر روی کمپرسور زیاد می‌شود در این حالت داغ شدن کمپرسور کولر گازی رخ می‌دهد. قطعا تنها راه رفع این مشکل، تعویض کولر خواهد بود.

داغ کردن کمپرسور کولر گازی

کولر گازی به درستی عایق کاری نشده است

زمانی که پنل خارجی نصب می‌شود، باید عایق کاری انجام گیرد تا راندمان خنک کنندگی کولر افزایش یابد. به هر حال در طول سال در اثر نور خورشید، بارش برف و باران، وزش باد و… این عایق پوسیده خواهد شد. حال اگر سرویس کولر گازی انجام نشده و این عایق ترمیم نشود، به دلیل فشار زیادی که به کمپرسور وارد می‌شود منجر به داغ شدن کمپرسور کولر گازی خواهد شد.

داغ کردن کمپرسور کولر گازی

فن کولر گازی به خوبی کار نمی‌کند

وظیفه فن در کولر گازی، خنک کردن قطعات داخلی کولر است. در صورتی که فن به خوبی کار نکرده و یا بسوزد، دمای کمپرسور بالا خواهد رفت. همیشه برای یافتن علت داغ شدن کمپرسور کولر گازی به دنبال عیب در خود این قطعه نباشید بلکه ممکن است عیب از سایر قطعات باشد. پس قبل از هر چیز فن کولر را بررسی کنید که آیا سالم است یا نه.

البته ممکن است فن به ظاهر کار کند ولی به دلیل این که تاب دارد، نمی‌تواند عملکرد خوبی را نشان داده و در نتیجه موتور کولر گازی داغ می‌شود.

داغ کردن کمپرسور کولر گازی

نقص در عملکرد قطعات داخلی کولر

گاهی اوقات ممکن است، هیچ‌یک از مواردی که در بالا به آنها اشاره شد، باعث داغ شدن کولرگازی نشود و نقص عملکرد قطعات داخلی کولر، علت اصلی داغ شدن آن باشد. لازم به ذکر است، خراب شدن، برخی از قطعات کمپرسور، فشار زیادی به موتور کولر وارد کرده و در طولانی مدت، ممکن است باعث آسیب جدی به آن شود. بر این اساس، بهتر است، هر 6 ماه یک بار، از متخصصین این رشته بخواهید که کولر را بررسی کنند و از عدم نقص فنی قطعات آن باخبر شوند.

روش های تست داغ شدن یا سوختگی کمپرسور کولر گازی

راه های تشخیص سوختن کمپرسور کولر گازی و یا داغ شدن آن به قرار زیر است:

  • کمپرسور های کولر گازی سه فیش اصلی دارند که برای راه اندازی کمپرسور کاربرد دارند.
  • متخصص تعمیر کولر گازی با بررسی این سه فیش است که می تواند در اغلب موارد علت داغ شدن کمپرسور اسپیلت یا سوختن کمپرسور را تشخیص دهد.
  • سه فیش کمپرسور کولر گازی را با حروف C،S،M مشخص می کنند.
  • هرگاه اتصال کوتاه و یا قطعی رابطه بین سیم های M و C اتفاق افتاده باشد نشان دهنده سوختن سیم پیچ اصلی است.
  • هرگاه رابطه بین S و C از دست رفته باشد و یا اتصال کوتاه داده باشد، نشان دهنده سوختن استارت و یا سیم پیچ راه انداز کولر گازی می باشد.

تخصصی تاسیسات ساختمان – داغ شدن کمپرسور کولر

نکته ای که باید در مقاله علت بالا رفتن دمای کمپرسور کولر گازی به خوبی در نظر داشته باشید، این است که سوختن موتور کمپرسور کولر گازی یک حالت اسیدی از خود به جای می گذارد که همین حالت اسیدی باعث خراب شدن و تجزیه روغن کمپرسور خواهد شد.

بررسی علت داغ کردن کمپرسورهای بسته و نیمه بسته

عیب یابی علت داغ کردن کمپرسور های بسته و نیمه بسته به شرح زیر است:

  • تفاوتی ندارد نوع کمپرسور چه باشد تا بتوانید دلیل گرم شدن کمپرسور اسپیلت را تشخیص دهید؛ زیرا در هر صورت چه کمپرسور از نوع نیمه بسته باشد و یا بسته، این گاز مبرد است که کار خنک کنندگی را در رفت و برگشت الکتروموتور انجام می دهد.
  • بنابراین اسیدی شدن و آلوده شدن گاز موجبات خوردگی سیم ها و عایق های روی سیم پیچ موتور کمپرسور را فراهم می کند و این موضوع با از بین رفتن این عایق های روی سیم پیچ باعث اتصال کوتاه در کولر گازی و سوختن کمپرسور می شود.
  • در چنین حالتی ما با دو نوع سوختگی سر و کار خواهیم داشت؛ یا کمپرسور بصورت خفیف و یا اصطلاحا نقطه ای سوخته است و یا به صورت کامل سوخته است.

عیب یابی علت سوختگی نقطه ای و کامل کمپرسور اسپیلت

علت سوختگی نقطه ای دستگاه از دلایل داغ شدن موتور کولر گازی و نحوه رفع آن به شرح زیر است:

  • سوختگی نقطه ای تنها روی سیم پیچ موتور کمپرسور اتفاق می افتد و این به دلیل اتصال کوتاه در این نقطه است، هر چند همین موضوع هم به راحتی کمپرسور را از کار می اندازد.
  • معمولا اگر سریعا ایراد آن تشخیص داده شود، دلیل داغ شدن کمپرسور کولر گازی همین است.
  • برای مرتفع شدن این عیب به یاد داشته باشید که کولر را باید فورا خاموش کنید تا سوختگی کلی تر نشود و قسمت های دیگر کولر نیز سالم بماند.
  • تعمیرکار کولر گازی در این حالت سیم پیچ کمپرسور را عوض می کند و سپس روغن آن را تعویض و فیلتر درایر را هم تعویض و راه اندازی می کند.
  • سپس یک روز باید کولر کار کرده و مجددا روغن کمپرسور و میزان اسیدیته آن بررسی شود.
  • هرگاه در اطراف کمپرسور و حتی پنل کولر گازی نشانه هایی از دوده دیدید، لازم است بدانید که این دوده به دلیل سوختن و اسیدی شدن موتور کمپرسور می باشد.
  • به دلیل حالت اسیدی برای هر چه کمتر شدن آسیب ها باید فورا با کارشناسان تعمیر کولر گازی تماس بگیرید.
  • برای تعمیر موتور کمپرسور کولر گازی که به صورت شدید سوخته است، باید ابتدا در مدار مکش کمپرسور و بعد از اواپراتور یک فیلتر مکش قرار داده شود.
  • هر چند امروزه اغلب کولر های گازی به صورت پیش فرض در ساختمانشان این فیلتر تعبیه شده است.

روش های جلوگیری از داغ شدن کمپرسور کولر گازی

در ادامه این بخش به بررسی روش هایی خواهیم پرداخت که به کمک آنها می توانید از داغ کردن کمپرسور اسپیلت خود پیشگیری نمایید:

  • برای اینکه بتوانید از بروز مشکل داغ شدن کمپرسور کولر گازی خود جلوگیری نمایید، بهترین راه این است که طی مدت زمانی مشخص اقدام به تعویض فیلتر هوا نمایید.
  • فیلترهای نو و تمیز می توانند موجب شوند تا هیچگونه کثیفی در مسیر دستگاه تجمع پیدا نکرده و مسیر هوای کولرگازی کاملا باز باشد.
  • همچنین سرویس اسپیلت پیش از فرا رسیدن فصل گرما می تواند از در این امر به شما کمک زیادی نماید.
  • با سرویس به موقع اسپیلت می توان هرگونه مشکل جزئی و کوچک را به راحتی رفع نمود.
  • در صورت مشاهده بالا رفتن دمای کمپرسور دستگاه خود بهتر است از یک فرد متخصص در این زمینه کمک بگیرید.

تخصصی تاسیسات ساختمان – داغ شدن کمپرسور کولر

برای جلوگیری از سوختن کمپرسور کولر گازی از سرویسکاری مجرب کمک بخواهید

کوچکترین خرابی در کمپرسورها و قطعات دیگر کولر گازی منجر به داغ شدن کمپرسور کولر گازی و در نهایت باعث سوختن موتور کولر گازی میشود که توصیه اکید ما این است که از یک سرویسکار بخواهید که کولر گازی شما به صورت دوره ای بررسی کند تا از مشکلات جدی جلوگیری شود.

نتیجه گیری از مقاله علت داغ کردن کمپرسور تسپیلت توسط تعمیرکار دکتردما امداد

خلاصه مقاله علت داغ کردن کمپرسور کولر گازی به شرح زیر است:

تجربه ما در گروه تعمیرات دکتردما امداد نشان می دهد که نوع سوختگی شدید در کمپرسور کولرهای گازی بیشتر اتفاق می افتد. این به دو دلیل است. اول اینکه کاربر خیلی دیر متوجه مشکل می شود و دوم اینکه حرارت فوق العاده زیاد قسمت زیادی از سیم پیچ کمپرسور را می سوزاند که این به مدار تبرید و سایر تجهیزات کولر گازی هم آسیب می زند. در این مقاله بررسی کردیم که عواملی مانند کثیفی کندانسور، وارد شدن جریان برق زیاد به کمپرسور و کمبود گاز موجب داغ شدن کمپرسور اسپیلت شده و در هایت سوختگی آن را به همراه خواهد داشت. شما به کمک نکات ارائه شده در این مقاله می توانید اقدام به رفع مشکل دستگاه خود نمایید.